Kerkelijke vieringen

Zondag 11:15 uur Eucharistie of Woord-en Communieviering

Viering op vrijdag
Elke week om 10:30 uur een Eucharistieviering
Op elke eerste vrijdag is er na die viering Aanbidding van het Allerheiligste

Vieringen in seniorenhuizen
Woont u in een van de volgende seniorenhuizen binnen de parochie: Koornhorst, Amstelring De Venser, het Evean Henriëtte Roland Holsthuis of Nellestein, dan kunt u elke maand een viering bijwonen zonder dat u de deur uit hoeft. Deze vieringen zijn ook toegankelijk voor omwonenden. Wanneer de vieringen zijn kunt u terugvinden in de Tussentijds en in de  Parochie-agenda.

Kinderwoorddienst
Tijdens de kerkdiensten op zondagmorgen in De Drie Stromen is er voor de aanwezige kinderen een apart programma. Kinderen ongeveer tussen 4 en 12 jaar zijn welkom bij deze kinderwoorddienst (KWD). Het doel van de KWD is om met jonge kinderen het evangelie op een leerzame en speelse manier te benaderen. De leid(st)ers behandelen hetzelfde thema als in de volwassenen-viering. Kort na het begin van de viering gaan de kinderen naar een aparte ruimte. De leid(st)ers vertellen het evangelieverhaal in voor kinderen begrijpelijke taal. Kinderen hebben de gelegenheid tot het stellen van vragen en raken actief betrokken en daarbij geeft de leid(st)er uitleg en informatie. De leiding maakt vaak gebruik van materialen van Stichting Samuel  www.samueladvies.nl , de site www.kinderwoorddienst.nl en/of van Kind op Zondag (www.kindopzondag.nl) voor bijpassende activiteiten.

Vanaf het moment van de communieviering zijn de kinderen weer terug in de kerk. Soms mogen ze dan even vertellen wat ze hebben gedaan en geleerd. Kinderen die al hun Eerste H. Communie hebben gedaan gaan mee ter communie. Jongere kinderen krijgen een kruisje op hun voorhoofd. Van de ouders wordt verwacht dat zij een enkele keer meehelpen tijdens de KWD. Ook verwelkomen we heel graag nieuwe leid(st)ers. Laat ons weten als je interesse hebt in het voorbereiden en begeleiden van de KWD. Kinderen die al ouder zijn dan 12 jaar, zijn zelf heel welkom om mee te helpen bij de KWD-vieringen, o.a. als voorbereiding op een volgende stap op hun geloofsweg, het vormsel. Bij voldoende belangstelling wordt ook geprobeerd om vakantie activiteiten te organiseren voor de kinderen.

Gebruik het contactformulier op de website als u belangstelling hebt, of bel met het parochiecentrum 06 58785614. Wie zelf thuis met de kinderen aan de gang wil kan informatie vinden op: https://www.geloventhuis.nl/