Ensemble Mamyo

Sinds er in juni 2020 weer gezongen mocht worden, is per ongeluk, stiekem, (dames)ensemble Mamyo o.l.v. Toni Termeulen, ontstaan. U heeft de dames al een aantal keren gezien en gehoord, o.a. in de passieweek.
Hoe is het ontstaan: organist Toni Termeulen begeleidde 1 of 2 dames tijdens missen. Op Facebook kwam ze op een van de vele muziekgroepen de Missa Corona van Wouter van Belle tegen. Ze vond dat er dan een paar meer dames nodig waren en bij toeval heeft ze uit de diverse DDS-koren een paar dames bereid gevonden om hard te studeren op deze Missa Corona. De eerste paar weken is er 3 x per week in de kerk gerepeteerd en verder hebben de dames zich thuis de longen uit hun lijf geoefend.
Er bleek in ieder geval nóg een mis vanwege de corona-tijd geschreven te zijn, welke inmiddels ook op het repertoire staat. (Frans Bullens)
Er wordt iedere maandagmorgen gerepeteerd van 10.30u tot 12.00u en in de week oefenen de dames dat het een lieve lust is.
Na corona willen we graag door met, als het lukt, nog een paar dames erbij.
Een mamyo is een lappendeken. Alle delen worden een mooi geheel en houden je lekker warm. Dit vonden wij een mooie metafoor voor onze zang die het geloof van de leden van de parochiegemeenschap helpt versterken , waarbij ook een paar wortels zichtbaar blijven.