Kinderwoorddienst

Tijdens de kerkdiensten op zondagmorgen in De Drie Stromen is er voor de aanwezige kinderen een apart programma. Kinderen ongeveer tussen 4 en 12 jaar zijn welkom bij deze kinderwoorddienst (kwd). Het doel van de kwd is om met jonge kinderen het evangelie op een leerzame en speelse manier te benaderen. De leid(st)ers behandelen meestal hetzelfde thema als in de volwassenen-viering. Kort na het begin van de viering gaan de kinderen naar een aparte ruimte. De leid(st)ers vertellen het evangelieverhaal in voor kinderen begrijpelijke taal. Kinderen hebben de gelegenheid tot het stellen van vragen en raken actief betrokken en daarbij geeft de leid(st)er uitleg en informatie. De leiding maakt vaak gebruik van materialen van Stichting Samuel www.samueladvies.nl , de site www.kinderwoorddienst.nl en/of van Kind op Zondag (www.kindopzondag.nl) voor bijpassende activiteiten. Kinderen jonger dan 4 jaar mogen meedoen met de kwd als ook een ouder of grote broer of zus bij hen blijft om hun peuter te helpen.

Vanaf het moment van de communieviering gaan ook de kwd-kinderen mee naar voren om zegen of communie te ontvangen. Kinderen die al hun Eerste Heilige Communie hebben gedaan gaan mee ter communie. Jongere kinderen krijgen een zegenend kruisje op hun voorhoofd. Ook is er later bij de mededelingen regelmatig even gelegenheid voor de kinderen om wat te vertellen en te laten zien waarover het in de kwd ging.

We verwelkomen altijd graag nieuwe leid(st)ers. De frequentie voor indeling is gemiddeld 1x per maand. Bij meer leidsters wordt dit natuurlijk wat minder vaak. Laat ons weten als je interesse hebt in het assisteren en/of leiden van de kwd. Kinderen die al ouder zijn dan 12 jaar, kunnen ook goed helpen bij kwd-vieringen, o.a. als voorbereiding op een volgende stap op hun geloofsweg, het Vormsel.
Bij voldoende belangstelling is er een thema-event voor de kinderen. (onder voorbehoud ivm beperkingen tgv corona).

Gebruik het contactformulier op de website als u belangstelling hebt, of bel met het parochiecentrum 06 58785614.

Ouders die zelf thuis bij hun kinderen meer geloofsopbouw willen versterken, kunnen inspiratie en informatie vinden op: https://www.geloventhuis.nl/

Ouders of kinderen vanaf 12 jr die zich wel af en toe voor de jongere kinderen in willen zetten zijn bijzonder welkom. De leidster kan regelmatig een paar extra handen gebruiken voor het helpen bij vooral de kleinste kinderen. Ouders kunnen daarmee dan ook thuis aansluiten en uitbreiden op wat is aangeboden in de kwd. Ook kort voor de dienst aangeboden hulp maakt ons en de kinderen dan blij!