Ziekendag

Het is natuurlijk altijd mogelijk om een ziekenzalving bij u thuis of in het ziekenhuis te ontvangen. Het ontvangen van de ziekenzalving kan een groot gevoel van bevrijding en rust geven. In onze parochie wordt elk jaar een ziekendag georganiseerd. Deze dag, meestal op een dinsdag in oktober, is bedoeld voor parochianen die niet meer altijd in staat zijn om naar de kerk te komen. Veel parochianen zijn als vrijwilliger bij de organisatie en het goede verloop van deze dag betrokken. De dag ervoor wordt de kerkzaal praktisch en gezellig ingericht. Er wordt zo nodig vervoer geregeld, men wordt ontvangen met een kopje koffie of thee en iets lekkers. Daarna is de plechtige eucharistieviering, waarin ieder die dat wil individueel de ziekenzalving toegediend krijgt. Het Rouw- en trouwkoor van onze parochie heeft de gezangen van de dag voorbereid. De dag wordt na de viering afgerond met een lekkere lunch, ook daarvoor zijn vrijwilligers al vroeg in de weer geweest met het maken van soep en het smeren en beleggen van broodjes. Na de lunch is er nog gelegenheid om een praatje te maken met mensen die men soms al lang niet meer heeft gezien of gesproken.

De ziekendag wordt in 2018 in De Drie Stromen gehouden.