Kerkelijke vieringen

Zondag 11:15 uur Eucharistie of Woord-en Communieviering
Viering op vrijdag
Elke 1ste vrijdagochtend van de maand om 10:00 uur Eucharistieviering;
aansluitend aanbidding van het Allerheiligste.
Alle andere vrijdagen om 10:30 uur korte viering in de Drechtzaal.

Vieringen in seniorenhuizen
Woont u in een van de volgende seniorenhuizen binnen de parochie: Koornhorst, Amstelring De Venser of het Evean Henriëtte Roland Holsthuis, dan kunt u elke maand een viering bijwonen zonder dat u de deur uit hoeft. Deze vieringen zijn ook toegankelijk voor omwonenden. Wanneer de vieringen zijn kunt u terugvinden in de Tussentijds en in de   Parochie-agenda.

Kinderwoorddienst
In De Nieuwe Stad zijn momenteel geen kinderwoorddiensten. Er zijn onvoldoende leidsters beschikbaar. Tijdens de kerkdiensten in De Drie Stromen is er voor de aanwezige kinderen wel een apart programma. Vanaf 4 t/m 12 jaar zijn kinderen welkom bij de kinderwoorddienst (KWD). Het doel van de KWD is met kinderen het evangelie op een leerzame en speelse manier te benaderen. De leid(st)ers behandelen hetzelfde thema als in de volwassenen-viering. Ze vertellen het evangelieverhaal in voor kinderen begrijpelijke taal. Kinderen hebben de gelegenheid tot het stellen van vragen en raken actief betrokken en daarbij geeft de leid(st)er uitleg en informatie. De leiding maakt vaak gebruik van materialen van Stichting Samuel en/of van Kind op Zondag voor bijpassende activiteiten. Vanaf de communieviering zijn de kinderen weer terug in de kerk.

Van de ouders wordt verwacht dat zij een enkele keer meehelpen tijden de KWD. Ook verwelkomen we graag nieuwe KWD leid(st)ers. Laat ons weten als je interesse hebt in het voorbereiden van de KWD op een van de locaties. Kinderen ouder dan 12 jaar zijn ook welkom om mee te helpen bij de KWD-vieringen, o.a. als voorbereiding op een volgende stap op hun geloofsweg, het vormsel.
Meld je aan via het contactformulier op de website of bel met het parochiecentrum 06 58785614.