Parochiële Caritas Instelling (PCI)

Logo DiaconieDe diaconie “PCI de Graankorrel” houdt zich bezig met hulpverlening aan bewoners binnen het gebied van parochie de Graankorrel, die om uiteenlopende redenen tijdelijk ondersteuning nodig hebben.
Dit kan gaan om financiële ondersteuning, maar ook om adviezen op het gebied van budgetbeheer en natuurlijk ook ziekenbezoek.

Wilt U deel uit maken van onze groep of meer informatie,
neem dan contact op met Berry Berkelmans, tel. 020-6967133

Daarnaast ondersteunen we ook het oecumenisch centrum Stap Verder, het Jeannette Noëlhuis etc.

Uw financiële steun is van harte welkom:

t.n.v. diaconie De Graankorrel  NL65 INGB 000 236 6038

(op onderstaande link klikken voor het laatste nieuws van de Diocesane  Dienst Caritas)

CNB Mrt 2017

CNB sept 2016

TIPS VAN DE DIACONIE:

BESPAARTIP 1

BESPAARTIP 2

Caritas Nieuwsbrief C&F parochieverband

Diaconie – Caritas. Caritas Nieuwsbrief C&F parochieverband

Deze twee termen lopen steeds door elkaar heen, terwijl ze elkaar niet of nauwelijks ontlopen. Diaconie is het woord dat tevens in de protestantse kerken gebruikt wordt. De katholieke kerken in Nederland hebben het in de laatste veertig jaar intensief gebruikt. De laatste jaren is er echter een tendens terug te keren naar het woord ‘caritas’. Dan heb je wel iets uit te leggen aan de protestantse zusters en broeders, maar je sluit aan bij de mondiale ‘caritas’- beweging van de katholieke kerk.

Het rode caritas logo is een internationaal logo en is op die manier over heel de wereld te vinden. Vandaar de keuze. Het is nog wennen voor mij maar hier zal ik in het vervolg alleen nog het woord ‘caritas’ gebruiken.