R.K. Gemengdkoor Gaasperdam

Ontstaansgeschiedenis:

Vanaf november 1976 wordt er “gekerkt” in Gaasperdam, eerst in een schoolgebouw en vanaf augustus 1983 in het Kerkcentrum de Drie Stromen. Ons koor zingt voor het eerst op Kerstmis 1978 o.l.v Dhr. Cor Boer, later opgevolgd door Dhr. Schelling.

Onze huidige dirigent, Dhr. Jacques van der Meer, is al vanaf december 1984 onze enthousiaste koorleider. Wij worden al jaren op het orgel begeleid door Dhr.Simon Blijleven. Ons koor telt momenteel 22 leden.

We zijn een gemengdkoor, d.w.z. dat het koor bestaat uit sopranen, alten, tenoren en bassen. Hierdoor kunnen wij regelmatig vierstemmig zingen. Ons repertoire is hoofdzakelijk Nederlands met enkele Latijnse meerstemmige liederen(geen missen). We richten ons vooral op nieuwe kerkmuziek uit de R.K en Prot. traditie. Zo leren we de kerkgemeenschap regelmatig nieuwe liederen.

Zingen is:
Ontspanning door inspanning en inspanning voor ontspanning !
Een heerlijke vorm van vrijetijdsbesteding.

Ons koor zingt gemiddeld twee keer in de maand, liefst om de week, tijdens de Zondagsviering van 11.15 uur in de Drie Stromenkerk.

Onze doelstellingen:

Wij vinden een koor belangrijk om:

• het voorgaan in de zang tijdens vieringen;
  • te zingen ten dienste van de liturgie;
  • de viering feestelijker op te luisteren door meerstemmig te zingen;
  • het sociale karakter welke het samen zingen teweegbrengt.

Wij onderhouden ook goede contacten met de Cantorij van de PKN-gemeente van de Drie Stromen. Als koren verzorgen wij jaarlijks de Kerstsamenzang en zingen soms samen tijdens Oecumenische diensten.

We proberen per jaar ook wel eens in andere RK-kerken te zingen, zowel binnen als buiten onze regio.

Ieder jaar gaan we ook een keer een dagje uit.
We zingen dan eerst ergens in het land, daarna een  activiteit en afsluitend een etentje. Daarvoor sparen we door middel van contributie van €50 per jaar.

Bavel 12 juni 2016

Varik 2014

Bolsward 2015

Heeft u belangstelling voor ons koor gekregen ?

Komt u dan eens, geheel vrijblijvend, een aantal keer een repetitie meemaken, want pas daarna besluit u pas of u lid wil worden. Alle vrouwen en mannenstemmen zijn altijd van harte welkom. U hoeft beslist geen noten te kunnen lezen. Plezier in zingen is het belangrijkste! U bent van harte welkom !

We repeteren altijd op de WOENSDAGAVOND van 20.00-22.00 uur in de Drie Stromenkerk.

Voor meer informatie : GemengdkoorGaasperdam@parochiedegraankorrel.nl

Als u ons wilt steunen of u wilt onze inzet waarderen, dan is uw geldelijke bijdrage van harte welkom via onze Penningmeester
mevr. Alicia Malkiewicz op: NL82 INGB 0750 7782 53 tnv: A. Malkiewicz inzake koor Gaasperdam

Alvast onze hartelijke dank daarvoor !