Kinderkoor Happy Angel Biënna

Onlangs vond ik mijn eerste koor-nieuwsbrief van 7 oktober 2009 van het kinderkoor. Officieel zingt het kinderkoor vanaf mei 2010, ons eerste Moederdag optreden, in de kerk. Wij zongen in het begin alleen in De Drie Stromen, maar de kinderen wilden graag een uitdaging. Dus toen kwam De Nieuwe Stad erbij. Ze zingen ook graag op jubileums en feestjes, koningsdag, braderieën.

Hoe is het kinderkoor ontstaan?

Destijds deden wij met de kinderwoorddienst actief mee voor actie schoenendoos. Ik speelde met de gedachte om in de kerk met een samengesteld koortje te zingen. Na overleg met het parochiebestuur kregen wij toestemming om elke vrijdagmiddag in de kerk te oefenen. Er zullen vast wel een paar mensen sceptisch geweest zijn en gedacht hebben: ”dat houden ze niet lang vol” maar zie!!! God is met ons!! We zijn er nog steeds, met vallen en opstaan!!!! Een naam hadden we al meteen. Om Robiënna Reboe nooit te vergeten en altijd een beetje bij ons te hebben, hebben wij haar moeder om toestemming gevraagd het kinderkoor naar haar te vernoemen. Gelukkig stemde haar moeder in met de naam: ”Happy Angel Biënna”

Hoe ging het daarna?

Kinderen kwamen en gingen. Sommige vonden de liedjes saai, anderen schaamden zich ervoor als ze vertelden dat zij zongen in een kinderkoor in de kerk (ze werden uitgelachen). Weer anderen stopten omdat zij gingen puberen, verhuizen, school, sport, noem maar op. Maar er is een harde kern!! En die harde kern brengt nog steeds nieuwe nieuwsgierige kinderen en kinderen die heel mooi kunnen zingen. Gelukkig is God een vader die voorziet, en hij schonk ons pianist Co van Melle. Gelukkig, want zonder instrumentale begeleiding is het moeilijk zingen. Ook voor mij is het kinderkoor een zegen maar ook zeker een opgave. Ik heb gekozen voor toga’s. Mijn moeder Nesta en mijn nicht Corrie hebben de toga’s genaaid. Ik vind dat we allemaal gelijk zijn met de toga’s aan. We zijn één koor, we vormen een eenheid, er is bijna (jongen / meisje) geen verschil. In het begin had ik veel steun aan mijn schoonzus, Sherida, die vanuit Almere elke vrijdagmiddag naar Amsterdam reed om mij te helpen met de kinderen. En daarna juf Patricia die dat overnam. Maar doordat deze dames moeten werken is dat ook over. Ook hier heeft God voor een oplossing gezorgd! We zijn net een vereniging of kinderclub. De grote kinderen gaan zich verantwoordelijk gedragen naar de kleintjes toe! Ze helpen met opruimen en soms met afwassen. Gelukkig heb ik nu weer twee lieve moeders die erg betrokken zijn. Ze helpen overal mee!!

Hoe nu verder?

Sinds enkele jaren hebben wij twee gepensioneerde muziekleraren, meester Antoin en meester Hummy , bereid gevonden om de kinderen en mij te helpen. Meester Antoin geeft de kinderen pianoles en leert ze middels het do-re-mi om de toon te zoeken en vast te houden. Hij leert ze ook de muzieknoten lezen. Gratis! Dit doet hij van 15.00 tot 17.00 uur in de kerk. Meester Hummy geeft blokfluitles en leert de kinderen muzieknoten lezen. Kinderen die een van deze instrumenten of anderen muziekinstrumenten willen uitproberen, zijn van harte welkom. Op de vrijdag komen de kinderen na school meteen naar de kerk. Daar drinken ze en eten ze eerst wat warms (soep, bami, nasi, pannenkoeken, noem naar op). Ze kunnen wat bijkletsen. Wij bidden, bespreken onder anderen de tien geboden, de Bijbelverhalen, we staan stil bij wat er de afgelopen week allemaal gebeurd is en vragen God om vergeving voor onszelf en de anderen. Na het eten gaan we de kerkzaal in en gaan we serieus oefenen en zingen. Fouten mogen gemaakt worden, we lachen, vals zingen proberen we te corrigeren, we staan open voor elkaars ideeën en nieuwe liedjes. Mijn grootste wens is om een keer mee te doen aan een korenslag. Nieuwe kinderen (met of zonder instrument) zijn van harte welkom. En natuurlijk mensen die muziekinstrumenten bespelen. We proberen ook elk jaar met de kinderen op Koorkamp te gaan.

Danielle Arnold( leidster kinderkoor).

HAPPY ANGEL BIENNA KOOR :

Info bij:
Daniëlle Arnold