Kinderwoorddienst

Komen jullie ook elke week?

We willen dit jaar weer heel veel leuke kinderwoorddiensten beleven
samen met jullie.
Als er veel kinderen zijn vinden we dat super gezellig!
tot volgende zondag,
 Adèle, Mojca en Margreet

Vanaf 4 t/m 12 jaar zijn kinderen welkom bij de kinderwoorddienst (KWD).
Het doel van de KWD is met kinderen het evangelie op een leerzame en speelse manier te benaderen.

Elke zondag bespreken de leidsters meestal hetzelfde thema als van de volwassenen viering.
Ze vertellen een dergelijk verhaal; in voor kinderen begrijpelijke taal.

Kinderen hebben de gelegenheid tot het stellen van vragen en raken actief betrokken door het zelf geven van antwoorden.
Daarbij geeft de leid(st)er uitleg en informatie.
De kinderen kunnen meedoen aan een bij het thema betrokken activiteit.
De leidsters maken daarbij vaak gebruik van materialen van Stichting Samuel en/of van Kind op Zondag.

Tijdens de communieviering doen de kinderen mee in de kerk.
Hierna mogen de kinderen terug naar de KWD of weer plaatsnemen in de kerk.
Ook kunnen we ervoor kiezen dat de priester nog kort het thema met de kinderen nabespreekt.

Met 8 jaar kunnen kinderen hun Eerste Heilige Communie doen. Voor die tijd krijgen ze tijdens de communieviering de zegen uitgereikt middels een kruisje op het voorhoofd. Vanaf hun EHC kunnen kinderen in het kader van de KWD ook als misdienaar helpen tijdens de viering.

• Tijdens de hoogmis op grote feestdagen (Kerst, Pasen, Pinksteren) en in de schoolvakanties gaan we door met de kinderwoorddienst.

Naast de KWD-vieringen organiseren we in de schoolvakanties (bij voldoende belangstelling) activiteiten, zoals Bijbelse films bekijken en bespreken, knutselactiviteiten, uitstapjes en voorstellingen.

Alle kinderen zijn welkom, zowel bij de Drie Stromen als ook bij de Nieuwe Stad. Ook verwelkomen we graag nieuwe KWD leid(st)ers. Laat ons weten als je interesse hebt, zowel in het voorbereiden van de KWD op een van de locaties of in het organiseren van de vakantieactiviteiten. Meld u aan via het contactformulier op de website of bel met het parochiecentrum 020 4002807

Kinderen ouder dan 12 jaar zijn ook welkom om mee te helpen bij de KWD-vieringen, o.a. als voorbereiding op een volgende stap op hun geloofsweg, het vormsel.

Vanaf ongeveer twaalf jaar is er mogelijkheid om vormsel te doen. Zie voor meer informatie over vormsel de pagina Sacramenten.