Berichtenpagina

Thema: Het Geheim van Pasen, geheimen van het leven

18 februari gingen we op zoek naar het geheim van geluk. Gelukkig word je als je goede keuzes maakt. In de stilte van de woestijn kun je goed luisteren naar God. Je hebt alle rust om te bidden en te luisteren. Je wordt niet afgeleid door allerlei wereldse dingen. Toch doet de duivel zijn best Jezus daar wel voor te interesseren. Tevergeefs, want Jezus weet wat voor God belangrijk is. Jezus laat ons zien hoe je elke verleiding kunt weerstaan door voor God te kiezen.

De kleintjes vertelden we over de luisterschelp waarin je alleen als je heel stil bent de zee kunt horen ruisen.

25 februari ging het over geheimzinnige gebeurtenissen. Wat gebeurde er toen Jezus met een paar van zijn leerlingen boven op de berg Tabor was? Ineens verschenen daar 2 belangrijke profeten, Mozes en Elia. Jezus praatte met hen. Net zo plotseling verdwenen beide profeten weer. Uit een wolk boven de berg klonk daarna Gods stem: Dit is mijn geliefde Zoon, luister naar hem!

4 maart ging de bijbelvertelling over de tempelreiniging. Jezus jaagt in de tempel alle marktkoopmannen weg. Hij maakt ruimte voor eerlijkheid en toewijding aan God. Het huis van God is geen markt om geld mee te verdienen,  het is een huis voor gebed. Daar heb je stilte bij nodig en geen luid geroep van marktkooplui. Hoe kun je anders naar God luisteren en horen wat Hij je zegt? daarvoor moet je ruimte en stilte maken.

foto’s: Wissam (3jr) en zijn broertje Amir (5jr) spelen bij de zandtafel, waarop we elke week weer wat stapjes erbij zetten op de 40-dagen tocht door de woestijn.
Hun moeder helpt mee. De pion met het hart laat zien dat we bij de tempel zijn.

Palmpasen vieren wij op 25 maart

Klik hier om te zien hoe je een palmpaasstok kunt maken. http://www.pvhaaksbergen.nl/dev/wp-content/uploads/2016/03/palmpasen-getekend.jpg
En hier voor een uitleg van de symbolen.

Komen jullie ook elke week?

We willen dit jaar weer heel veel leuke kinderwoorddiensten beleven samen met jullie.

Als jullie er allemaal zijn vinden we dat super gezellig!

tot volgende zondag, Adèle, Mojca en Margreet

Kijk ook eens op de website van Bisdom Haarlem,
er staan voor jongeren leuke activiteiten over
bv over de wereldjongerendagen

Bisdom Haarlem-Amsterdamd

Heel bijzonder ook het You-Tube kanaal van katholiekleven.nl

———————————————————————————————————————————-

EERSTE HEILIGE COMMUNIE

De voorbereiding gebeurt op zondagochtenden gedeeltelijk tijdens de vieringen in de kerk. Ook proberen we regelmatig of een gedeelte of de hele viering in de kerk mee te maken. Meer informatie hierover krijgt u, als ouders tijdens de ouderavond. De ouderavonden zijn voor de ouders van groot belang.

Op 2e paasdag is hun grote dag dat zij voor de eerste keer mogen deelnemen aan de tafel van de Heer. Dat is voor iedereen een groot moment. Na 2e paasdag gaat het hopelijk ook nog door. Dan zien wij de kinderen nog graag in de kerk.

Voor vragen kunt u contact opnemen met het parochiecentrum op maandag, woensdag en vrijdagochtend,

tel. 020-4002807