Berichtenpagina

Onze eigen Kinderwoorddienst werkt in de parochie De Graankorrel met het project van Bonnefooi

Met de Link kan je naar een powerpointpresentatie (PPS)
over hoe wij de kerstkrans gaan versieren en over de thema’s per week;
(klik op de link en open het bestand , in de presentatie klikken op: Tabblad Diavoorstelling , en dan:  Vanaf  begin.
Met je spatiebalk op het toetsenbord van je pc scroll je dan door de PPS, veel kijk en doe plezier.)

Uitkijken naar het licht

De Adventskalender maakt onderdeel uit van het adventproject dat we via Bonnefooi hebben aangeschaft.

We doen bij de KWD dit jaar 2 projecten tijdens de Adventweken: Iedere week een andere leuke opdracht

Week 1

We geven elke week iets mee om thuis een kerstkrans / – boom mee te helpen versieren. 3 december een kerstster met een klokje. Jezus roept ons op om goed op te letten, om waakzaam te zijn. Het klokje herinnert ons eraan:
Sta je klaar als Jezus terugkomt?
Sta je klaar voor de kerkdienst elke zondag?

Kijk ook op de adventkalender (van Bonnefooi) die bij deze week hoort.
Klik op week 1 en je kunt het uitprinten.

En elke week krijgen we een andere Brief van Boven bezorgd door een postduif.
3 december kwam de brief van Jezus. Brief voor 3 december
Jezus vraagt ons goed voor elkaar te zorgen en van elkaar te houden.
Niet alleen van de mensen die we leuk vinden, dat doet iedereen wel.
Maar Jezus vraagt ook dat wij houden van mensen die we minder leuk vinden en dat we voor hen bidden en zo ook voor onze vijanden.
Wat kun jij doen om deze wereld wat mooier en leuker te maken?
Dan wil Jezus dat graag als kerstcadeautje voor zijn verjaardag.

Week 2

Week 3

kijk voor meer info op http://www.kinderdienst.nl/  Uitkijken naar het licht heet het project.

De kinderen hebben thuis hun kerstkrans of de kerstboom mooi verder kunnen versieren met elke week een andere ster. En elke week bracht onze postduif een nieuwe brief. De 2e adventzondag ging het verhaal van Marcus erover hoe we ons op de weg met Jezus voorbereiden en dat we ook zijn licht willen verspreiden. In de derde week hebben de kinderen leuke kerstkaarten gekleurd voor zieke kinderen in het AMC en schreef Johannes de Doper in een brief dat iedereen welkom is bij Jezus. En de 4e zondag schreef de engel Gabriël hoe blij hij is dat Maria in verwachting is van Gods Zoon,
We hebben een rammelaartje gemaakt als kraamcadeautje en als muziekinstrumentje bij het adventlied om te laten horen dat wij ook heel blij zijn met de zwangerschap van Maria.

GEBOORTEKAARTJE

Op kerstochtend was er het geboortekaartje van Jezus en voor alle kinderen iets lekkers om zijn geboorte te vieren. De kinderen hebben zelf een eigen kerstkaart gemaakt met een gelukwens.

De leidsters van de kwd wensen alle kinderen een gezegend en mooi nieuwjaar toe!

Komen jullie ook elke week?

We willen dit jaar weer heel veel leuke kinderwoorddiensten beleven samen met jullie.
Als jullie er allemaal zijn vinden we dat super gezellig!

tot volgende zondag,

Adèle, Mojca en Margreet

Kijk ook eens op de website van Bisdom Haarlem,
er staan voor jongeren leuke activiteiten over
bv over de wereldjongerendagen

Bisdom Haarlem-Amsterdamd

Heel bijzonder ook het You-Tube kanaal van katholiekleven.nl

———————————————————————————————————————————-

EERSTE HEILIGE COMMUNIE

De voorbereiding gebeurt op zondagochtenden gedeeltelijk tijdens de vieringen in de kerk. Ook proberen we regelmatig of een gedeelte of de hele viering in de kerk mee te maken. Meer informatie hierover krijgt u, als ouders tijdens de ouderavond. De ouderavonden zijn voor de ouders van groot belang.

Op 2e paasdag is hun grote dag dat zij voor de eerste keer mogen deelnemen aan de tafel van de Heer. Dat is voor iedereen een groot moment. Na 2e paasdag gaat het hopelijk ook nog door. Dan zien wij de kinderen nog graag in de kerk.

Voor vragen kunt u contact opnemen met het parochiecentrum op maandag, woensdag en vrijdagochtend,

tel. 020-4002807