Bijbel Studie
Volwassenencatechese is een belangrijke prioriteit binnen de parochiecatechese!. Het doel van de catechese is dat mensen groeien in hun geloof ofwel groeien in hun relatie met God. Bij catechese gebeurt dat in de vorm van een systematisch leerproces met betrekking tot geloven. Dit bevat echter meer dan kennis alleen. Het gaat ook om een manier van leven als christen, waarin onder andere het gebed en inzet voor de naaste een grote rol spelen. Er zijn diverse methoden beschikbaar, aan de hand waarvan de catechese voor volwassenen in de parochie(regio) vormgegeven kan worden. In september 2015 zijn we in de Graankorrel begonnen met ‘Bible sharing’ onder leiding van de paters svd. Daarna werd het Bijbel Meditatie. Momenteel is dat de Bijbel Studie, een bijeenkomst waarin meer over de Bijbel gediscussieerd kan worden. Het is in kerkcentrum De Drie Stromen te Reigersbos, elke vierde donderdag van de maand om 19:00 uur, behalve in juli en augustus. Zie de flyers in de kerk.

U kunt zich vooraf opgeven bij de catechiste van de Parochie catechiste.sj@gmail.com dat is prettig voor de planning, maar niet verplicht. Iedereen is van harte welkom.