40-dagentocht voor kinderen en ouders

Op 14 februari zijn we begonnen aan de 40-dagentocht op weg naar Pasen. Net als Jezus houden we ons meer apart van wat de wereld ons aan leuke afleiding biedt. We proberen ons hart, onze ziel en ons lijf te zuiveren van verkeerde invloeden. We proberen opnieuw een eenheid te vormen met de puurheid, de waarheid, liefde en wijsheid van God zelf. Ieder gaat daar op zijn eigen manier mee bezig. Het vraagt volhouden, het kan betekenen dat je bijvoorbeeld niet snoept. Je geeft eerlijke antwoorden en geen halve waarheden of leugentjes om bestwil. Sommige mensen willen geen vlees eten omdat ze niet willen dat er dieren dood gemaakt worden. Of omdat ze willen dat dieren een beter leven hebben. Heel belangrijk daarbij is dat we ons afstemmen vanuit ons hart op onze hemelse Vader. Wat wil Hij voor ons, wat vraagt Hij ons? Wat en hoe antwoordt Hij ons? Luisteren we wel?

Lees meer hierover op de pagina van de Kinderactiviteiten

Lees ook de Berichtenpagina voor de Jeugd

 

Kijk ook eens op de site http://www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl/  Daar vind je op de Kinderpagina een Verteltheater Tijd voor Jezus. Hier kun je kijken en luisteren naar een aantal vertelseries over het leven van Jezus, van Kerstmis tot Pasen. Speciaal bedoeld voor kinderen die nog niet zo bekend zijn met het Evangelie.

De eerste serie is begonnen op Aswoensdag (14 feb) en neemt de draad op waar het Kerstverhaal eindigt: de kindertijd van Jezus.
Voor de evangelieverhalen over de Veertigdagentijd bestaan veel mooie uitwerkingen. Kijk eens naar:
 
 

We wensen iedereen een heel mooie vastentijd!

 

Bij de kinderwoorddienst zijn we met kinderen van 3 tm 10 jr elke zondag via een verhaal, gebed, activiteit of spelletje bezig met de voorbereiding van Pasen. Meer informatie vindt u hier. We maken deels gebruik van het veertigdagentijdproject van de website Kinderwoorddienst.nl, en voor de allerkleinsten maken we ook gebruik van aanvullende ideeën via de site narratio.nl met als thema het geheim.

Kom gezellig met ons meedoen, ook ouders zijn heel welkom!