NIEUWS SITE over The Passion

Nieuws over The Passion

The Passion is een eigentijdse muzikale vertolking van het verhaal over het lijden en sterven van Jezus.

Op 29 maart 2018 (Witte Donderdag) wordt de processie met het grote kruis door Zuidoost gelopen en
vindt de live uitzending van de muzikale paasvertelling plaats in het Arenagebied.

Het thema van The Passion 2018 is :

IK ZIE JOU!

De inschrijving voor deelname aan de processie is volgeboekt; als het goed is lopen er zo’n 400 mensen van de kerken van Zuidoost mee. Diegenen van onze gemeente die zich hebben opgegeven, worden op de hoogte gehouden van nieuwe informatie.

Net als bij vorige edities (2018 is nr. 8) is de kerken van het stadsdeel gevraagd om activiteiten rondom de uitzending te organiseren. In een meeting met veel kerken van Zuidoost zijn enthousiaste ideeën ontstaan en contacten onderling gelegd.

Het team dat acties in en om De Drie Stromen en De Nieuwe Stad heeft uitgewerkt en zal uitvoeren bestaat uit vertegenwoordigers van RK parochie, ELG, CBC, PERKI, RPC en PGZO.

De geplande en lopende activiteiten:

• het project “DNS op maandag” zal met kinderen uit de buurt in de weken naar 29 maart met het thema gaan werken en een tastbaar resultaat opleveren
  • de Vastenvieringen van woensdag 14 februari tot woensdag 28 maart staan in het teken van het thema “Ik zie jou”
  • een wandeling onder leiding van Jan de Jonge door de wijk langs verschillende kerken
  • de kerkcentra open op 29 maart vanaf ca. 15 uur
  • een dienst van PGZO en ELG samen om 18 uur in DNS
  • een dienst van de RK Parochie om 19 uur in DDS
  • een maaltijd van hapjes uit de verschillende culturen vanaf 18 uur in DDS en vanaf 19 uur in DNS
  • samen naar de uitzending kijken in een kerkzaal in DNS en DDS
  • hapje en drankje na afloop

In het Arenagebied zal na de uitzending nog gezongen worden en nagepraat.

Het meest recente nieuws hoort of leest u regelmatig op verschillende manieren!

Namens het Passionteam,

Mieke van Reenen